Beogradska 36, stan 3, Tel: 069 3332585

Studentska viza

F1 Studentska viza za Ameriku

Ako ste planirali studije u Americi neohodna Vam je studentska viza, Tj tip F1 neuseljeničke vize.

F1 studentske vize su tip neuseljeničkih viza, namenjenih stranim studentima koji planiraju da studiraju na nekom od koledža ili univerziteta u SAD-u.
Agencija IDEAS visa consulting nudi kompletnu podršku i asistenciju prilikom odobravanja američke studentske vize.

Usluga se sastoji u sledećem:

  • popunjavanja DS 160 obrasca na osnovu vaših podataka
  • izrada naloga za uplatu termina
  • zakazivanje termina za viziranje za F1 studentsku vizu
  • uslužna ulata SEVIS naknade
  • slanje spiska neophodne dokumentacije za intervju
  • konsultacije za intervju u ambaasadi


Da bi ste pokrenuli proceduru kontaktirajte nas:

 vize@ideas.rs

+381 (0) 11 40 85 597

 +381 (0) 69 333 2585.

Kako funkcioniše celokupna procedura:

- Nakon što aplikant bude prihvaćen od strane školske ustanove SAD-a, ista mu šalje formu I-20 kojim se potvrđuje status legalnog studenta.

- Sledeći korak je apliciranje za F1 studentsku vizu i intervju u američkoj ambasadi, za koju je neophodno popuniti DS 160 obrazac namenjen toj vrsti vize i zakazati termin za razgovor.

- Celokupna procedura i potrebna dokumentacija je prilično slična apliciranju za turističku američku vizu, za koju detalje mozete pogledati na sajtu http://www.turistickaviza.rs/americka-viza.html, s tim što se za F1 tip vize javljaju dva dodatna dokumenta koja je neophodno priložiti ambasadi:

  • već pomenuti I-20 formular koju aplikant dobija od strane školske ustanove SAD-a koja ga je prihvatila na svoj program, a koji sadrži osnovne podatke studenta i škole, podatke o studijskom programu kao i SEVIS ID, bez koga se ne može aplicirati za vizu
  • potvrdu o uplaćenom I-901 SEVIS fee, koji podrazumeva online plaćanje iznosa od 350 USD. Detaljnije o ovom dokumentu možete naći na sledećem sajtu https://www.fmjfee.com/. Agencija može uslužno obaviti uplatu ove naknade i poslati Vam dokaz o uplati.

Naknade

- naknada za intervju u američkoj ambasadi 160 usd
- SEVIS FEE 350 usd
- Naknada za uslugu asistencija i popunjavanja vize 3000 rsd

Detaljnije o samoj proceduri

1. Nalog za uplatu termina – prvi korak ka američkoj vizi je kreiranje naloga kojim se vrši uplata u Intesa banci. Nalog se kreira u našem sistemu koji je povezan za zvaničnim sistemom, i nalog se kreira na osnovu Vaših osnovnih podataka i šalje se na mail. Na Vama je da odete do najbliže poslovnice Intesa banke, i uz lični dokument izvršite uplatu. Uplata se vrši sa nalogom koji dobijate od nas, nisu neophodna nikakva dodatna popunjavanja standarnog naloga za uplatu.

Da bi ste pokrenuli proceduru kontaktirajte nas:

 vize@ideas.rs

+381 (0) 11 40 85 597

 +381 (0) 69 333 2585.


Copyright © 2017 Ideas. All rights reserved.
Development by GW